Mindent tudnak rólunk!

Aki használt netes alkalmazást az elmúlt két hétben biztosan kiadta a neten kedvenc azonosítóját és jelszavát. Ennél viszont sokkal több információt is kiadott magáról. Miután a webes cégek könnyedén eltárolják a korábbi mozgásunkat is, ezért minden egyes bejelentkezés, keresőszó, megjegyzés, linkek, stb számukra információ. Hogy mit kezdhetnek mindezzel? Egyesek szerint előbb-utóbb vissza fognak élni vele. Szerintem nem, csak mozognak majd szépen a pénzek, és az információ. Végül pedig kapunk majd személyre szabott hirdetéseket, egyébként pedig maradnak a mai szolgáltatások: nagyon kedvesek és alapból ingyenesek.

Viszont egyetlen egy dolog engem is aggaszt. Ez pedig a jelszavam és az azonosítóm mindenkori kiadása. Mivel az emlékezetem véges, ezért szeretem ugyanazt a néhány logint, jelszót variálni mindenütt. Ennek következtében azonban nagyon sokan (és egyre többen) megtudják az azonosítómat, és azért látatlanban nem könnyű megbízni a másikban! (Különösen nem mindenkiben.) Szerencsére ezzel mások is így vannak, és néhányan kitalálták az openID technológiát. Ha tetszik az ötletük, akkor javaslom, hogy küldj egy levelet annak, akiben megbíznál, és kérd meg, hogy biztosítsa már ezt a szolgáltatást! Én a googlenek már küldtem egyet, gyakoroljatok ti is nyomást!

Mondd el a véleményedet!

XHTML: Néhány HTML elemet bátran használhatsz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>