Kiment a bubi

A elmúlt hetek közgázos viharai a végükhöz közelednek. Összeült a kari tanács, és megszületett a döntés. Létrehoznak egy bizottságot amelynek kizárólagos célja a jelenlegi Mikroökonómia oktatás átvizsgálása. Ez akár jó is lehet, bár vannak kétségeim.

A helyett, hogy a következő évi mikroökonómia-oktatás koncepcióját néznék át, a bizottság feladata, hogy az idei (múlt idő) tananyagot tanulmányozza át. Mindezt annak ellenére, hogy a tanszék vezetője (egyben dékán) bejelentette, hogy jövőre az (igen nagy megbecsülésnek örvendő) Elmélettörténet tanszékkel együtt fogja az előadásokat tartani. A bejelentés attól a háttérinformációtól (pletyka) válik érdekessé miszerint az Elmélettörténet tanszéknek választania kellett, hogy Trózi mellé szállnak-e be mikrot oktatni vagy hozzácsapják őket (a szintén sokat támadott) Gazdaságtörténet tanszékhez. Ők az elsőt választották. (Ez nem arról szól, hogy jogos-e az Elmélettörténet tanszék felvetését megszűntetni, hanem arról, hogy azt egy érintett dékán-tanszékvezető felhasználhatja-e saját pozíciója erősítésére.)

A másik izgalmas kérdés még a felállt bizottság. Ugyanis ez sem hatáskörében, sem tagjaiban nem egyezik meg a rektor által javasolttal. A hatásköre szűkebb (csak a mikroökonómia tárgyra terjed ki), ami valószínűleg a többi tanszék rejtegetnivalójának az eredménye. (Na jó, egészséges félelem, mindenféle külső-felső vizslató szemtől. Aki akar, úgyis találhat hibát.) Ha a tagságot is figyelembe vesszük, akkor viszont már az a kérdés is felmerül, hogy a kar a rektor javaslatát minden szempontból figyelmen kívül hagyta. Reméljük jól fogja viselni!

Mondd el a véleményedet!

XHTML: Néhány HTML elemet bátran használhatsz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>