Egy nem létező oldal

Mindig jó érzéssel tölt el, ha tudom, hogy figyelnek rám. Legutóbb a GKMnek küldött levelemre reagálva kaptam egy nagyon kedves kitérő választ, illetve amikor a válasz-válasz-levelemet fogalmaztam, akkor észrevettem, hogy az általam hivatozott (korábbi IHM-es) oldalt időközben a Minisztérium körültekintő alkalmazottjai eltávolították. Sajnos hiába nem akarok összefüggést keresni a levél és a hirtelen eltűnt oldal esete között, ez az igyekezetem nagyon nem sikeres.

Ugyanakkor van egy jó hírem is! Megtaláltam az adott oldalt a Google tárolt oldalai között. Ezt bárki más is megteheti, ha a keresőmezőbe beírja a lenti szöveg néhány kulcsszavát, majd a Tárolt változat linkre kattint. (Köszönök Google!)

Megállapodást kötött az IHM és a Microsoft a Tisztaszoftver Program folytatásáról

2006.02.16. csütörtök 11:47

Továbbra is legálisan használhatók a közoktatásban és a felsőoktatásban a Microsoft egyes termékei, miután az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Microsoft 3 évre szóló licencmegállapodást kötött.

A Tisztaszoftver Program keretében 2008. február 28-ig szóló licencmegállapodást kötött az IHM és a Microsoft. A megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói, hallgatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows Frissítés (upgrade), valamint a Microsoft Office termékek.

A megállapodás a felsőoktatási intézmények és a középiskolák esetében licencet biztosít a Microsoft egyes szervertermékeinek használatára is. A szerződés értelmében a kedvezményezettek térítésmentesen juthatnak hozzá a termékekhez és a szoftverfrissítésekhez is.

Az IHM célja, hogy a Tisztaszoftver Program technológiasemleges legyen, illetve, hogy elősegítse a nyílt forráskódú rendszerek terjedését az oktatásban is. Az IHM, a Miniszterelnöki Hivatal és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság részvételével munkacsoport alakult azzal a céllal, hogy a nyílt forráskódú rendszerek a központosított közbeszerzés rendszerében hozzáférhetőek legyenek az intézmények számára.

A Tisztaszoftver Programmal, a szoftverek igénylésével és licencelésével kapcsolatban az érintettek a www.tisztaszoftver.hu honlapon találhatnak részletes információkat.

További információ

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium jogelődje, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága 2001-ben kötött három évre szóló szerződést a Microsofttal.

Az úgynevezett Campus szerződés a Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmények valamennyi nappali, levelező és esti tagozatos hallgatója, továbbá valamennyi főállású, illetve szerződéses oktatója és dolgozója számára biztosított szoftvereket tanulási, oktatási és kutatás-fejlesztési célra az intézményi, illetve a hallgatók, oktatók és dolgozók saját, otthoni számítógépein is.

Az IHM 2004-ben indította el a Tisztaszoftver Programot, amelynek keretében megteremtette a lehetőségét annak, hogy a közoktatási intézmények és az ott dolgozó tanárok mind az operációs rendszerek, mind az irodai alkalmazások terén a legkorszerűbb szoftvertermékeket használhassák. A program keretében az IHM a megfelelő középiskolai szerverszoftverekről is gondoskodott. Ennek érdekében az IHM a Campus szerződéstől független 1 éves időtartamú szerződést (school szerződés) kötött, mely eddig biztosította a fenti feladatokra szóló Microsoft termékek legális használatát.

2005. április 1.

Forrás Google Cache (Tárolt változat)

Mondd el a véleményedet!

XHTML: Néhány HTML elemet bátran használhatsz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>