Az elmaradhatatlan pezsgés (3. rész)

Lassan a célegyenesbe ér a Pete által indított vita, azóta volt már néhány támogató. De vannak más fejlemények is.

 1. Elkezdődött egy aláírásgyűjtés, amelyhez kicsit is nevesebb közgazdászok támogatását várják a jozsef.misz KUKAC uni-corvinus hu címre. A levél: Aláírásgyűjtés
 2. Az Akadémia ma ülésezett, és habár csak elbeszéléseim vannak az ott történtekről, úgy tűnik, hogy egyértelműen kiálltak a jelenlegi “Mikroökonómia” ellen. Az elbeszélés szerint még Zalai Ernő is hallatta a hangját. Mindenesetre az ő egyik levelét sikerült megszereznem.
  Kedves Kollegák!
  Vonakodva, de mégis rögzítem röviden véleményemet a kialakult vitáról:
  Nem tartom szerencsésnek egy mikroökonómiai alapozó kurzus keretében átvinni a tanított fogalmakat és összefüggéseket egy olyan interpretációs szintre, ahol azok egyoldalúan átlényegülnek, tudományosan kiforratlan és még nem ellenőrzött tartalmat, ill. közvetlen ideológiai töltetet nyernek, a közgazdasági tanulmányaikat éppen elkezdő hallgatókat olyan vitákba ártja bele, amelyek megértéséhez még nincs a kellő ismeretek birtokában. Az alternatív közgazdasági megközelítéseket és értelmezéseket célszerűbb külön kurzusokban és a tanulmányok későbbi szakaszában ajánlani a hallgatóknak.
  Röviden vonakodásom okáról: az egyetemi, kari problémákat ennél sokkal súlyosabbnak látom.
 3. Végül beszállt a ringbe a Rektor Úr is egy kétértelmű javaslattal, miszerint fel kellene állítani egy az össze alapozó tárgy színvonalát vizsgáló bizottságot. A bizottság fejére javaslatot is tett. Ezzel könnyen el lehet mosni mindenféle változtatási kírésletet, ugyanakkor valamilyen minimális esély van a változásokra is. Mészáros Tamás levele.
 4. A végszót a most csütörtöki kari tanács mondja majd ki. Az ülés nyilvános, és én bátran ajánlom mindenkinek, aki hisz a nyilvánosság erejében.

Mondd el a véleményedet!

XHTML: Néhány HTML elemet bátran használhatsz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>