A Linux szégyene

Az előbb unalmamban utánanéztem a Linux kezdetének. Hála a Wikipédiának és a Google Csoportoknak körülbelül 2 percembe telt, hogy ráakadjak a legelső levélre, amelyben Linus Torvalds a köz figyelmébe ajánlotta próbálkozásait.

Ezek után kicsit még olvasgattam a témában, így ráakadtam a Linux kernel eredeti lelőhelyére is. Utána még körülnéztem a szerveren, és így találtam meg az alábbi README fájlt:

This is a Fujitsu-Siemens 450 server with four SPARC64 V processors, 16GB of memory and a fault tolerant EMC FibreCat CX300 fibre channel RAID storage subsystem initially configured with 15 x 300GB FC disks giving about 3TB of storage space for public files.
Operating system is Solaris 10 Unix from Sun Microsystems. We have a 1Gbit/s dedicated connection to Funet which connects at 10Gbit/s level to academic backbone networks like Geant2 and Internet 2. (ftp://ftp.funet.fi/README, kiemelés tőlem)

Azért ez igazán nem szép tőlük! A helyett, hogy büszkék lennének rá, hogy tőlük indult a Linux egy másik Unix-variánst használnak. (Persze biztos megvan rá az okuk.)

Mondd el a véleményedet!

XHTML: Néhány HTML elemet bátran használhatsz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>