A hiány

Kornai János A hiány című műve elméletileg a szocialista rendszert kívánja leírni, de mint azt a múlt pénteken tapasztaltam, az egyes benne tárgyalt jelenségek még ma is léteznek. Az ok, pedig ugyanaz: elcseszett ösztönzők.

Szombaton egy nagyon kedves, boldog stb esküvőn vettem részt, amire vonattal volt szerencsém leutazni. A jegyvásárláskor kétszer is sorba kellett állnom, mivel az ajtón fityegő matrica ellenére sem fogadta el a MÁV a bankkártyámat. Ennek eredményeként kétszer is meghallgathattam közel féltucat embert, amint jegyet kér az IC-re, a kedves MÁVos kisasszony pedig mindig az esti, netán másnapi vonatra utalja őket, illetve marad még a személy.

Ezt egyébként sohasem fogom megérteni! Miért van az, hogy az IC-re csak helyjeggyel szállhatok fel, állóhelyjegy pedig nincsen, miközben a személyvonaton a sima jeggyel még állóhelyet sem kapok. Annyira azért nem gyors, hogy ennyire vigyázzanak rám! Nem is eléggé drága hozzá. Akkor meg miért?

Mondd el a véleményedet!

XHTML: Néhány HTML elemet bátran használhatsz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>